Tour de Madeira

Hold da op, hvor kan man nå at se og opleve meget med bil i 3-4 dage. En dag til Østmadeira, en til den midterste del og en til Vestmadeira. Og så lige en dag i en parkeringskælder, da Funchal var ‘ramt’ af et cykelløb, som betød at mange veje var lukket for biltrafik – bl.a. den vej, hvor parkeringskælderen lå! Heldigvis gav biludlejningsfirmaet en ekstra dag.

Madeira bød på højder, levada-vandring og udsigter over Atlanterhavet.

Og på fiskerbåde, lokale festivaller, kunstige strande – og chancen for at holde Cristiano Ronaldo i hånden og bestige bjerge med skipper.

Og – og på grotter formet af lava og naturlige pools.

Onsdag sejlede vi fra Funchal på Madeira med kurs mod Tenerife. Afstanden er 260 sømil og med ca. 100 sømil i døgnet tager det 2.5 døgn. Første del af turen var der stort set ingen vind, så det blev for motor. Atlanterhavet var helt spejlblankt.

Vi havde 2 fiskestænger i brug og havde bid 4 gange – 3 meget store fisk, som sprang af og 1 fin skipjack tun, som blev til et lækkert aftensmåltid med små kartofler og svitsede grøntsager.

Nu ligger Nala Danica i havn i Santa Cruz på Tenerife og her bliver vi hvert fald de næste 10 dage, hvor vi skal have lavet forskelligt på båden. Bl.a en bimini, som er et solsejl/dække til cockpittet, så vi bliver beskyttet mod solen, mens vi sejler.

Som det kan ses nedenunder, spiser vi godt og varieret på Nala Danica. Supermarkedet i Santa Cruz bringer varer ud til båden, når man køber for over 60 euro. Det har vi nu prøvet, og det er sørme dejligt at slippe for at bære de tunge vandflasker – og andre nødvendige varer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s