Velkommen til Jens og Holger.

Så kom de! Jens og Holger – de to gaster, som sejler med på Nala Danica de næste 3 måneder. De er med på sejladsen til Kap Verde, de er med på Atlanterhavspassagen, og de er med i Caribien.

Men allerførst er Jens og Holger med til at forberede de lange sejladser. Både båd og besætning skal gøres klar til flere uger på vandet.

Besætningen skal rystes sammen, så vi fungerer som et team – også når vind og vejr er ekstremt.

Skipper og frue har glædet sig meget til at få de to livs- og sejlerfarne herrer ombord. Vi har i månedsvis tænkt og talt om de forskellige valg, der skal tages ifb med gearing af Nala Danica til den store tur på Atlanten. Det er så dejligt nu at kunne dele overvejelserne med Jens og Holger – og sammen finde de løsninger, som vi alle føler os trygge ved. Fx skal vi have dunke med ekstra vand og diesel surret fast på fenderbrædderne på dækket?

Nala Danica er bygget med særligt store tanke og kan have 350 l diesel og 520 l drikkevand.

Og hvad med mad og drikke til så mange døgn på vandet? Hvor kan vi stuve provianten? Hvordan opbevarer vi frugt og grønt, så det holder sig længst muligt?

Hvordan skal vi lave vagtordning? Er man en eller to på nattevagterne? Og hvor mange timer af gangen?

Jens og Holger har været ombord lidt over et døgn, og vi har allerede drøftet mangt og meget – og træffer sammen de endelige beslutninger.

Første dag tog besætningen på indkøb i sportsbutikken Decathlon, hvor der bl.a blev købt snorkeludstyr. Vi gjorde lidt sightseeing i Anaga-skovene nordvest for Santa Cruz og spiste frokost i La Laguna.

IMG_0679

Der blev også tid til arbejdsopgaver på båden. Etablering af 3. reb, så storsejlet kan minimeres yderligere, når vinden bliver voldsom.

Hvornår sejler Nala Danica afsted mod Kap Verde? Det er en tur på ca 850 sømil – svarende til 6-8 dages sejlads.

Vi følger vejrmeldingerne, som rækker en uge frem. Og lige nu forudsiges kraftig vind i den periode. Så den næste ugestid ligger vi i havn i Santa Cruz og forbereder os på de lange overfarter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s