Barbados

Vi gjorde det! Vi krydsede Atlanterhavet i vores eget skib, Nala Danica! Vi sejlede 4 mand høj – godt nok er den ene en lille kvinde – fra Cap Verde i Afrika til Barbados i Caribien på 16 døgn. Dermed har vi nu – iflg gammel sømandstradition – ret til at bære røde bukser.

Nala Danica kastede anker i Carlisle Bay ved hovedstaden Bridgetown på Barbados d. 14. december.

90DB41E9-0D16-4A2A-A68D-AA005D686F6C

Vi har ligget midt i det mest turkisfarvede vand med havskildpadder og fisk i mange farver og faconer rundt om båden.
Vi har ligget lige ud for Barbados Yacht Club, som tilbød 7 dages gratis medlemsskab med ret til at bruge deres faciliteter – toilet, bad, bar, strand, mm.
Vi har spist traditionel engelsk julemad i yacht-klubben, hvor der i bedste kolonistil var stor farveforskel på os, der spiste – og dem, der serverede.
Vi er blevet vækket om morgenen ved lyden af heste, når øens travheste blev motioneret med morgensvømning blandt bådene i ankerbugten.
Vi har haft grillparty med tyske Triton på stranden og hilst på deres tre skønne sønner. Jan, der tålmodigt prøvede at lære os at spille poi – kunstner med to bolde i hver sin snor. Paul, der kom svømmende på besøg på Nala Danica. Og Max, som vi fik hilst på, da han endelig nåede frem til familien på Triton.
Vi har kørt meget med minibusser stopfyldte med folk og som drønede hurtigt gennem trafikken.


Vi har fået vasket 4 sæt sengetøj for 300kr og i det hele taget mødt et tårnhøjt prisniveau på mad og drikke.
Vi har besøgt Dr. Maynard, der stillede diagnose for skippers ørepine: infektion i ydre øre og væske i eustatiske rør – behandling med 3 slags medicin og tjek inden afrejse fra Barbados blev ordineret. Heldigvis er både skipper og Dr. Maynard tilfreds med behandlingen, men hvordan det vil gå med at dykke er lidt uvist.
Vi har kørt med offentlig bus tværs over øen for at hoppe af ved et par interessante steder. Desværre kom bussen ikke mere den dag til det første sted, vi hoppede af, så efter at have ventet to timer i bagende sol, tog vi en anden bus tilbage til Bridgetown.

 


Vi har brugt en halv dag på at udklarere os fra Barbados – ind på tre forskellige kontorer – udfylde 3-4 ark på hvert kontor – med de selv samme oplysninger om båd og besætning. Gad vist hvem, der læser de papirer?
Vi har mødt marinefotografen TJ fra Hawaii, der over en kold Banks (lokal øl) delte ud af sine erfaringer med sejle i Stillehavet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s