Bequia

Nala Danica ligger for mooring i bugten ud for Port Elisabeth på øen Bequia. En mooring er en fast bøje, som båden bliver fortøjret til – og vi behøver så ikke at kaste vores anker ud.

Når vi nærmere os ankerbugten, bliver vi ofte modtaget af boatboys,der kommer sejlende i deres farvestrålende både og tilbyder deres hjælp til mangt og meget, bl.a. til at fortøjre båden til en mooring. Hjælpen koster penge – og det er ikke gennemskueligt om prisen er rimelig eller om den aktuelle boatboy har ret til at leje bøjen ud. Det har taget lidt tid at finde en måde at møde disse boatboys, så vi på den ene side for tid til at vurdere situationen, men også holder os på god fod med dem.

Det er et studie værd at se, hvordan øernes befolkning tilpasser deres tilbud om ydelser efter de besøgende behov. Langturssejlere som os, har typisk behov for drikkevand, tøjvask, diesel, reparation på båden og mad. I ankerbugten ved Bequia har vi fået vasket tøj – Daffodil’s Laundry hentede 3 store poser vasketøj den ene dag og leverede det vasket, tørret og foldet næste dag. Dejligt med rent sengetøj efter 4 uger med varme og fugtige nætter.

Vi har lavet aftale med Friendship Side Yacht Services om at vaske og polere fribordet på Nala Danica. En arbejdsopgave vi ellers skulle lave, når vi kommer til Martinique.

Drikkevand har vi ikke så meget af i vores tank, men vi kan sagtens klare os til fx St. Vincent eller Martinique, hvor der er mere drikkevand end her på Bequia.

Næste delmål for turen er Martinique, hvor der er af- og påmønstring af gaster – og hvor skipperfruen tager et smuttur til DK for at se børn og børnebørn, inden sejladsen fortsætter sydpå igen.

Skipper og frue sejlede fra Svanemøllen med den aftale at  sejle til Caribien – og der beslutte, hvordan den videre sejlads skulle foregå. Skulle vi sejle hjem i løbet af foråret? Skulle vi blive i Caribien? Skulle vi sejle videre til Stillehavet?

Vi har nu besluttet, at Nala Danica sejler til Stillehavet i løbet af foråret. Drømmen har jo hele tiden været at besøge Galapagos og fransk Polynesien. Så nu er vi i gang med planlægning af passage af Panama-kanalen og ved at undersøge mulighederne for at få fragtet båden hjem fra fx Australien.

4 tanker om “Bequia

 1. Aase Hjort

  Kære Allan og Annette.
  Spændende at læse om jeres færd. God vind fremover. Måske bliver der tid til at ses Annette, når du er i DK et smut?
  Kærlig hilsen Aase

  Like

  Svar
  1. Jørn Damgaard Madsen

   Kære Annette og Allan. Om Ca en uge kommer jeg ud til jer. Jeg glæder mig fantastisk meget til at sejle med jer og opleve Caribien i Jeres lækre båd. God beslutning med Stillehavet, specielt Galápagos og atollerne i Tuamuto. Vi ses.
   Mvh Jørn

   Like

   Svar
  2. naladanica2017 Indlæggets forfatter

   Kære Aase
   Jeg kommer til dk sent mandag/tidligt tirsdag og rejser allerede tilbage søndag morgen, så jeg har prioriteret at være hos Ea og Sara, for at få tid med børnebørnene.
   Kunne ellers være hyggeligt at ses.
   Hils Lars.
   Kh Annette

   Like

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s