I’m sitting on the dock at Shelter Bay 🎶🎶

Nala Danica er nu nået til en af de helt store milepæle på turen – nemlig Panamakanalen, som skal passeres for at komme til Stillehavet.
Vi ligger i Shelter Bay Marina på Atlanterhavssiden og skal gøre båd og besætning klar til passagen – og til de mange lange stræk i Stillehavet – og til besøget på Galapagos.

Vi har valgt at betale en agent for at hjælpe med alt det formelle omkring passagen. I går blev båden målt op – i dag kom agenten og aftalte at vi nok kan sejle transit d. 5. eller 6. april. Han informerede også om, hvordan vi skal forberede turen gennem kanalen. Typisk bliver både som vores bundet sammen med to andre af samme størrelse. Man får en pilot ombord, der holder øje med, at sejladsen foregår sikkert. Vi skal have ekstra folk (linehandlers) med til at håndtere tovværk fra båden til kajen. Vi skal leje store fendere, der kan beskytte båden. Og så skal vi ellers vente og være parate til at sejle igennem, når det bliver vores tur. Passagen kan følges på webcam hjemme i stuerne😜

Inden passagen skal Nala Danica en tur på land for at blive bundmalet. De mange måneder og sømil i varmt vand har givet begroninger på bunden – og de skal væk. Dels er det ikke godt for båden – og dels skal både være helt rene for at få lov at komme til Galapagos. På Galapagos skal vi også kunne vise et fumigation certifikat (gasning for insekter mm-bevis). Agenten havde to tilbud: En gasning og et certifikat – eller (bare mellem os) et certifikat uden gasning til halvpris.

Shelter Bay Marina ligger ved indsejlingen til Panamakanalen i et stort indhegnet naturområde. Havnen benyttes meget af amerikanere, som på bedste US-vis organiserer aktiviteter for alle. Open Mic, Barbeque potluck, Water-arobic, Sunday services, etc. Der er noget for alle aldre og enhver smag. Det hele formidles over VHF-radioen hver morgen og på en opslagstavle ved poolen.

Naturen er regnskov, så lyden af papegøjer, aber og andre eksotiske dyr vækker os om morgenen. I havnebassinet svømmer jævnligt krokodiller – den ene er hvert fald 2 m lang!! Rygtet siger, den sidste år spiste en hund, der svømmede mellem bådene. Vi er færdig med at bade i havnen og bruger nu stedets swimmingpool.

Vi har sagt farvel til Sarah, der har sejlet med os i 4 uger fra en stille lagoon på Curacao til storbyen Cartagena i Colombia til indianerøerne i San Blas og til regnskovsmarinaen i Panama. Sarah har været med i næsten al slags sejlads fra flere dage for motor uden vind og bølger til regn, torden og meterhøje bølger i op til 17 m/s. Hun er så sej!
Det har været fantastisk dejligt, at have Sarah tæt på i så lang tid.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s