Over Ækvator til Galapagos

Nala Danica ligger nu for anker i Wreck Bay ved Galapagos-øen San Cristobal.

Det er 2 uger siden vi forlod Panama og sejlede til øgruppen Las Perlas. Der lå Nala Danica, Lady A og Calle 2 – 3 danske både – i en ankerbugt, hvor der kunne fanges fisk, der var store nok til fællesspisning.

FCE8F071-BB81-4ED0-9EE0-495562776C94

Fra Las Perlas er der ca 850 sømil til Galapagos. En rute, der krydser ækvator og dermed også med stor sandsynlighed indebærer sejlads i ITCZ – the Intertropical Convergence Zone – som er et bælte med stort set ingen vind, men til gengæld forhøjet risiko for tordenvejr.

Nala Danica gjorde turen til Galapagos på 7 dage med en rimelig blanding af god vind og vindstille – og uden at blive ramt af torden og lynild.

Alle ved vist, at første gang man krydser ækvator, skal man døbes af kong Neptun – og ofre noget til ham, så han ikke finder på at lave torden og lynild.
Skipper og frue blev døbt i en skøn blanding af havregryn, mælk og juice – og fik de sære navne Intenso Rødskæg og Amorine Oceanis

ED74F7CC-37A0-4DBE-BD2F-00A4DB9464C0

Efter at have haft gæster og gaster ombord næsten siden vi forlod Danmark, er skipper og frue nu alene ombord de næste mange måneder. Det har været dejligt med selskab, men det er også godt at være alene igen. Og de 7 døgn på vandet har vist, at vi sagtens kan finde en god rytme og fin balance mellem nattevagter og søvnbehov.

I 1853 besøgte Charles Darwin Galapagos med det gode skib Beagle. Han konstaterede, at dyrearter tilpasser sig livsvilkår og derfor kan udvikle sig over tid. Et revolutionerende opgør med tanken om at alt er Guds værk.
På Galapagos er der helt unikke dyrearter, og Ecuador – som Galapagos hører under – gør alt for at bevare miljøet omkring øerne. Fugle med blå fødder, gigantiske fregatfugle med røde strubeposer, søløver, pelikaner, havskildpadder, hammerhajer og leguaner lever her side om side.

Der er strenge restriktioner for sejlbåde, der besøger Galapagos. Alt hvad der kan forstyrre flora og fauna er forbudt at medbringe. Forskellige fødevarer som fx frisk kød, frisk ost, bær, appelsiner, og kerner er bandlyst. Båden skal være uden begroninger. Affald skal sorteres i bøtter med veldesignede skilte – og intet må kastes overbord. Båden skal også være gasset for insekter af enhver slags. Det siges, at det eneste du må efterlade på Galapagos er dit fodspor.

14F744D5-F725-49E4-BD2A-338FD443D1DE
Da vi ankom til Galapagos, skulle vi blive ombord på Nala Danica og afvente inspektion og forhåbentlig godkendelse til at blive et par uger.
Vi fik besked om, at inspektionen ville ske kl. 15:00. Kl. 14:00 kom en watertaxi op på siden af båden og opfordrede os til at hoppe i vandet og vaske bådens vandlinje, så vi kunne blive godkendt. Skipper måtte hurtigt en tur rundt med en skuresvamp – og puha han nåede det, inden en fyldt watertaxi bragte 5 myndighedspersoner ombord. Så blev der ellers udfyldt papirer i den helt store stil – og stemplet både med officielle stempler og vores bådstempel. Derefter blev 3 mand hentet og erstattet af en mand fra Bio-sikkerheds-ministeriet samt en dykker, der skulle tjekke bunden for begroninger. Mange flere papirer blev udfyldt – og stemplet. Dykkeren sprang i vandet med GoPro-kamera til at dokumentere bundens tilstand.
Stor var lettelsen, da dykkeren kom op og signalerede at alt i bunden var i top – og da der blev stemplet i vores pas.
Da vi i dag tog vores sorterede affald med i land, kunne vi ikke lige finde ud af, hvor vi skulle gøre af hhv plastik, organisk affald, pap og metal. Vi spurgte i butikker og på gaden og blev til sidst hjulpet af en flok mænd på bænken i parken. De pegede på en stor skraldespand ved siden af bænken. Vi spurgte på vores bedste (skralde-)spansk, hvor vi skulle lægge de forskellige affaldstyper. Svaret var at det hele skulle i samme spand!
Nala Danica bliver på Galapagos i 3 uger, så vi har tid til at besøge flere af øerne.

Vi har planlagt resten af vores langfart med en rute fra Galapagos til Fransk Polynesien til Cook Islands til Tonga måske til Fiji og slutter i New Zealand i november 2018. Vi sejler ved New Zealand i deres forår og sommer – frem til marts/april 2019, hvor Nala Danica fragtes til Southhampton. Derfra sejler vi hjem til Svanemøllen – og til familie og venner – og til hus og arbejde.
Vi glæder os til det hele.

 

En tanke om “Over Ækvator til Galapagos

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s