Galapagos – eventyrligt og bekosteligt.

Nala Danica gør nu klar til at forlade Galapagos efter næsten 3 uger for anker i Wreck Bay på San Cristobal.

Det har været både eventyrligt og bekosteligt at opleve naturen og befolkning på øerne her midt ude i Stillehavet.
Det er hamrende dyrt at få lov at komme til Galapagos – vi har betalt 1100 USD for at blive indklareret, tjekket for uønskede madvarer og begroninger – og udklareret. For det beløb må vi ligge for anker i max 20 dage ved øen San Cristobal – og må ikke sejle til andre øer. Man kan ikke lægge sin gummibåd ved byens kaj, så vi må benytte watertaxi, hver gang vi skal i land. 1 USD pr person lyder jo ikke at ret meget, men det er løbet godt op.
Galapagos lever i stor stil af turisme og der tilbydes alverdens former for dyk, cruise, dagture på både vandet og rundt på øerne.
Vi har lejet cykler og besøgt et landskildpadde-reservat og en vulkan.
Vi har besøgt øens Darwin-center og fået genopfrisket vores viden om evolution og Darwins teorier.
Vi har set søløver, røde krabber, leguaner, landskildpadder, havskildpadder, rokke, hajer, finker, pelikaner, fregatfugle og suler.

 


Vi har haft hyggelige stunder med besætningerne på Calle 2 og Lady A. Det blev både til Happy hour, middag på Nala Danica, fødselsdag for Sebastian og Girls-Night-out.

Vi har været på miniferie på øen Santa Cruz, hvor vi tog til med færge og boede på hostel. Sært og skønt at ligge i en kingsize bed og have toilet med bruser. På Santa Cruz tog vi en taxatur til et område midt på øen med 100 m dybe erosionshuller. Vi besøgte endnu en skildpaddefarm og gik gennem en lavatunnel.
Vi besøgte byens fiskemarked, hvor pelikaner, søløver og fregatfugle ventede på fiskeaffald.

Vi hikede til Tortuga Bay – en fantastisk smuk, hvid strand, hvor havskildpadderne udklækkes.
Vi spiste på gadekøkkener – og på en fancy restaurant, Angermeyer Point, hvor babyhajer, rokke og fiskestimer svømmede lige under vores fødder, mens pelikaner og fregatfugle svævede over vores hoveder.
Vi mødte søde mennesker – både nye bekendtskaber, som Jennie – en amerikansk ung pige, der netop var kommet til Galapagos for at undervise i engelsk. Britt og Ben – et ungt backerpackerpar fra Australien, der drømte om senere i livet at sejle jorden rundt. Valerio – der har en restaurant på hovedgaden og som kender danske Mette, som har givet os gode råd om Galapagos. Mariana og Jon fra Brisbane, som har inviteret os på besøg, hvis vi når de kanter. Denis – en fransk sejler fra Carcasonne, der faktisk er vores ‘nabo’ i ankerbugten. Eddie – fra Ecuador, som har boet i DK og kender vores venner på Calle 2 – og i øvrigt kender Mette.
Og så mødtes vi med familien på Calle 2 og havde en dejlig aften med Happy hour, mad fra gadekøkken og is.
Vi fik også hilst på Duncan – en sejler fra Brisbane i Australien, som vi tidligere har mødt på Las Perlas.

Tilbage på San Cristobal havde Nala Danica haft overnattende gæster, mens vi var væk. Et par søløver lå på badeplatformen – og var ikke lige til at få væk igen. Desværre havde de ligget vores Dannebro i stykker og smurt det ind i – tja, var det mudder eller lort – godt lugtede det hvert fald ikke. Nu er flaget vasket, og en lokal syerske har repareret det så fint.
Vi har lavet service på Volvo Penta motoren – skiftet olie, filtre og impeller.
Vi har mødt David og søn Wade, som vi var bundet sammen med gennem Panamakanalen. David, der er agent for instruktører i Hollywood, sejler solo i en Pogo, som er noget af en racerbåd ift til vores tunge, men stabile turbåd.
Vi har været til børnefødselsdag med andre sejlere i ankerbugten hos en amerikansk familie, hvor en af børnene fyldte 3 år. Mor er medstifter af Facebook og bl.a. idékvinden bag like-knappen 👍. Der manglede ikke noget! What is not to like?

På lørdag letter vi anker fra Galapagos og sætter sammen kurs mod Marquesas. Sejladsen er på mere end 3000 sømil og dermed det absolut længste stræk på hele vores tur. Vi skal regne med 3-4 ugers sejlads, så der er fyldt godt op med diesel, benzin, vand og mad til turen. Der er vasket tøj og skiftet sengetøj. Vi er blevet ret gode til at kende vores og bådens behov på langfart.
Vi har anskaffet os en watermaker, der kan lave saltvand til drikkevand, så vi ikke er afhængig af at købe flaskevand eller tanke vand af tvivlsom kvalitet.

Vi glæder os meget til at opleve Fransk Polynesien, men ved også, at internet der ikke er særlig brugbart, så det bliver sparsomt med opslag i en periode. Det gør dog bestemt ikke vores oplevelser ringere!

En tanke om “Galapagos – eventyrligt og bekosteligt.

 1. Britt

  Kære Annette og Allan
  Hvor får i mange spændende oplevelser, det er så vildt for jer. Vi elsker at følge jer her, og dejligt at vide, I har det godt😘😘
  Vi nyder den tidlige sommer, har været ude på første lille sejltur, der er ikke meget tid, lige nu arbejder Kim hårdt på at tømme værkstedet og placere tingene i sin nye garage og ikke mindst, det der med at sortere og smide ud, ikke nemt😁
  Børn og børnebørn går der meget tid med og det er uhyggeligt så hurtigt de vokser😱
  Og så går der meget tid med det der arbejde🙄 men vi skal ikke klage, vi trives.
  Knus og tanker Kim og Britt😘😘

  Like

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s