Moorea – ananas og badning med Stingray og hajer

Efter at have nydt storbyen Papeetes mange muligheder i mere end 2 uger, var Nala Danica så klar til at komme på vandet igen. Vi blev dog forsinket en dag, da vores AIS ikke virkede mere. AIS er et uundværligt system, der gør at vi kan se andre skibe på vores plotter – og de kan se os. Fejlfinding viste at selve boksen, der sender og modtager signalet var død. Skipper måtte på jagt i butikker med marineudstyr eller elektronikudstyr – og heldig var han at finde en ny boks, som vi nemt kunne installere med de eksisterende kabler. Så heldig kan man være!

Moorea ligger kun 3-4 timers sejlads fra Papeete og er bl.a kendt for hval- og delfinsafari, for snorkling med rokke og hajer, for honeymoon-resorter, hvor palmehytterne står på pæle ud over vandet – og for at gro ananas.

Vi blev mødt af 3 kæmpe hvaler, der sendte deres blås højt op i luften, inden de sprang ud af vandet. I ankerbugten svømmer store havskildpadder rundt mellem bådene – 2-3 gange stikker de hovedet op og trækker luft, inden de forsvinder ned mod bunden igen. Kæmpe store og meget smukke dyr, der har været her siden jordens barndom.

Vi har vandret langs ananasmarker og arkæologiske udgravninger til et udsigtspunkt – og blaffet tilbage.

Vi har drukket sundowner og udvekslet oplevelser med nye og gamle sejlervenner. Især har vi nydt  at have tid sammen med Henrik og Lisbeth fra Xenia, som vi første gang mødte på Porto Santo og siden har holdt kontakt med. 

Her midt i Stillehavet gør langturssejlere sig mange overvejelser om, hvordan og om deres tur skal fortsætte eller afslutte. Skal båden sejles ellers sendes hjem? Skal den sælges? Skal man sejle nordpå eller sydpå? Skal man blive i fransk Polynesien en sæson mere? Mulighederne er mange.

Vi har jo heldigvis en plan for vores langfart – flere øer i Fransk Polynesien, Niue, Tonga, New Zealand – og Nala Danica fragtes til Southhampton i foråret 2019.

Der snakkes også om, hvordan det mon bliver at vende hjem til livet i Danmark efter 2 år på havet. Hvordan kan vi trække de gode ting fra turen med ind i hverdagen? Sammenhold, nærvær, tid, spontanitet, nysgerrighed, mod, åbenhed, det simple liv og ikke mindst uforudsigeligheden.

Ja, hvem havde troet, at skipper ville have en tatoo – det syntes bare pludselig så oplagt, at få et varigt minde fra turen – en marqusae tatoo som symboliserer det vigtige i ens liv. Flot er den hvert fald!

Vi har tanket duty-free diesel – og så har vi stået i Stingray City, et område, hvor hajer og rokke går helt tæt på land og man kan stå midt i flokken.

0DD291DE-FAEC-4C22-BB9D-1B32E303C3E6

Nu sejler Nala Danica videre vest på til øen Huahine, som også er en del af selskabsøerne. Fransk Polynesien er fantastisk!

En tanke om “Moorea – ananas og badning med Stingray og hajer

 1. Britt

  Kære Annette og Allan😘😘
  Tak for at dele de skønne oplevelser med os og delagtiggøre os i, det som rører jer😍
  Jeg synes I er vildt modige, at ha gjort det I har😊💪🏼
  Jeg tænker vi lever meget simpelt ift. det I oplever.
  Men alligevel på sommerdag nr. nogen og 60, det har vi da ikke oplevet før😎🇩🇰, kan jeg kun sige, vi nyder det og synes vi har ferie hver dag efter arbejde. Enten tager vi ud og sejler, bader fra båden og nyder freden, ellers går på stranden og bader derfra, tar en iskaffe med i thermokruset og ser på vandet.
  Vi nyder det og alle vores børn og børnebørn, men synes tiden går stærkt.
  I morgen skal vi til spansk aften i Sundby Sejl🥗🥘💃🏻🕺🏻, med dem alle.
  Vi ser frem til flere beretninger og sejt Allan har fået en tatoo😉💪🏼
  Knus og tanker Kim og Britt

  Like

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s