Blæst inde på Cook Islands

Nala Danica forlod Bora Bora – sidste stop i Fransk Polynesien – d. 23. august og satte kurs mod Tonga. 

Vejrudsigterne viste 4-5 dage med sejlbart vejr, inden en front med kraftig vind (op til 18m/s) og høje bølger (over 4 m) ville præge en stor del af Stillehavet. 

Vi besluttede at sejle til Aitutaki – en ø i Cook Island, som ligger ca 4 døgns sejlads fra Bora Bora på ruten til Tonga. Vi kunne læse os til, at Nala Danica stikker for dybt til at sejle ind i Aitutakis lagune, men at det er muligt at ankre uden for revet på vestsiden af øen. Og da der varsles vind og bølger fra øst, betyder det noget læ på denne side.

Vi ligger nu på 3. døgn for anker uden for revet og kan kigge ind på øen og den stille, turkisblå lagune. Vi venter på, at blæst og bølger raser af, så vi kan fortsætte mod Tonga. Der skal vi møde vores nye gaster d. 12. september.

52477E9A-CD18-4C7F-8C29-7068F0F45612

Ankeret ligger på 15 m vand i koraler, vi har mere end 60 m kæde ude, men vindstødene er så kraftige, at det knager og brager omkring anker og kæde.

Vi har sat ankeralarm på. Den giver lyd, hvis båden flytter sig længere end kæden rækker. Altså hvis ankret river sig løs –  og vi driver. Heldigvis vil vinden føre Nala Danica væk fra revet og ud, hvor der er masser af vand at sejle på. Men forhåbentlig går det ikke så vidt, men vi er forberedt.

Biminien (solsejl over cockpittet) er klappet sammen, 2 solpaneler er afmonteret – og alt er surret godt fast.

I går var vi i land på Aitutaki og indklarere hos told, miljø og sundhed. I passagen ind til lagunen er der så mange strømsøer imod, at vores lille 2.3 HK påhængsmotor på gummibåden ikke kunne få os igennem. Vi var heldige, at dykkerbåden Booble’s Below kom forbi og tilbød at trække os ind til land. Med dykkerbådens 130 HK planede vi hele vejen. Turen tilbage kunne vi selv klare, da strømmen skubbede os ud gennem passagen.

80E7831D-2A55-4E23-BCD0-1B0FC35E0350

Det var tydeligt, at vi ikke længere er i Fransk Polynesien. Befolkningen er maoriske, taler maorisk /engelsk, kører i venstreside – men er lige så venlige og milde som polyneserne.

Nala Danica ligger her ret alene. Ingen andre sejlbåde besøger Aitutaki lige nu. Det vil dog sige, at vi har haft en kæmpe superyacht på over 50 m som nabo et par dage. Båden ejes af en vældig pengestærk hollænder, men kan lejes for ca. 275.000$ pr uge!

I går tog ejeren et privat jetfly herfra til Rarotonga for at poste et brev til sig selv. Han er frimærkesamler. Mon vi bliver inviteret på sundowner på Rosehearty?

Det er ikke ideelt at ligge uden for revet, når vejret er voldsomt. Til gengæld er vi i første række til det mest fantastiske dyreliv. Flere kæmpe store havskildpadder ‘bor’ så tæt på os, at vi kan følge dem. 

IMG_6026

Helt utroligt er det at se flokke af pukkelhvaler svømme forbi. Først ser vi deres blås (det hedder det), så en rygfinne, måske en halefinne og ind imellem en hval, der springer næsten helt ud af vandet. 

IMG_6042

IMG_6049

Endnu et par dage skal gå med at vente på bedre vejr, så vi læser bøger, ser film, spiller spil og nyder udsigten og det gode selskab, mens vi har øjne og ører på vindstød, anker og forkerte lyde.

En tanke om “Blæst inde på Cook Islands

 1. Britt

  Pyyyyy ha I er et par seje søulke💪🏼
  Pas nu godt på jer🙂🙃
  Sikke flotte oplevelser i får😱😃
  Kl er 07.10 og det er gråvejr og regn og nu kører jeg bare på arbejde😃👍🏻
  Knus Britt og Kim

  Like

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s