Bay of Islands, cyklonen Oma – og velkommen til Sarah.

Nala Danica ligger stadig i Bay of Islands i det nordligste af NZs nordø.

Bay of Islands – bugten med de grønne øer og de mange smukke ankerbugte – er et sejlerparadis af de sjældne. 

De lokale kiwier bruger bugten, så snart vejret er til det. Her bades, sejles i kajak, fiskes og vandres på øerne.

DOC – Department of Conservation – NZs naturstyrelse – gør meget for at holde liv i landets oprindelige dyre- og planteliv. 

NZ har flere fuglearter, der ikke kan flyve, fx kiwi og weka.

Det er fugle, som bygger rede på jorden og dermed er nemme ofre for hunde og andre ikke oprindelige dyr, som fx pungrotten (possum). På øerne i Bay of Islands og mange andre steder i landet forsøger man at skabe optimale yngle- og leveforhold for NZs oprindelige og udrydningstruede dyr og planter.

Sejlads i Bay of Islands er eventyrlig – når vejret er til det. Og vejret i NZ er meget anderledes end hvad vi ellers har mødt på vores 15.000 nm lange rejse om på den anden side af jorden.

Her skifter vejret ofte – og udsvingene fra dybt lavtryk til højt højtryk er store. Vejrsystemet over NZ er bl.a påvirket af vejret omkring Fiji, Vanuatu – og det tasmanske hav.

I disse dage er vejret vidunderligt med sol, varme og milde vinde. MEN cyklonen Oma er på vej mod NZ og forventes at ramme land omkring den kommende weekend. Oma er netop opgraderet fra en cyklon 1 til en cyklon 2 – og der tales også om at Oma snart er en 3-er.

Der er stadig stor usikkerhed om, hvor og hvordan Oma vil ramme NZ, så alle følger spændt udviklingen og vejrudsigterne.

Her er to bud på Omas ankomst til NZ. 

29E19EFA-8D70-42F4-BAE0-9E8E2DF730E1.jpeg

Vi har valgt at lægge Nala Danica i havn, indtil Oma har passeret NZ.

For tredje gang har vi besøg af Sarah. Det er så dejligt at have hende ombord igen. Vi nyder at blive opdateret på livet i DK, men også at vise Sarah rundt i dette smukke land. 

Så snart går turen til Nordøens plateau med telt.

2 tanker om “Bay of Islands, cyklonen Oma – og velkommen til Sarah.

  1. Britt

    Kære I to😘😘
    Det lyder helt fantastisk, dejligt Sara får oplevelsen med😃
    Pas på Oma💨
    Knus og tanker Britt og Kim🤗😘

    Like

    Svar

Skriv en kommentar